Foti-sor_k

Degustare de beri artizanale: Fabrica de Bere Artizanală Fóti

Istorie

Fabrica de bere a demarat ca o asociație familială în 1994. Fondatorul Zsolt Gyenge și-a însușit bazele meșteșugului la Fabrica de Bere Kőbányai. Folosindu-și experiența și-a înființat propria unitate productivă de referință, de unde au ieșit de acum iconicele beri Miere Amară/Keserű Méz, sau Fóti Zwickl. Între timp și fiica sa, Zsófia Gyenge s-a mplicat în muncă.

Puritate

Berile lor sunt elaborate cu respectarea strictă a Legii Germane asupra Purității, din 1516, care declară că berea poate fi făcută doar folosind patru materii prime (apă, hamei, malț și drojdie de bere). Fac excepție de la această lege doar berile lor cu diferite mirodenii, însă pentru fiecare tip se folosește malțul Weiermann de calitate excepțională și hameiul cu cele mai bune calități din Hallertau.

Proces de fabricație

Capacitatea zilnică a manufacturii este de 1200 de litri. Fiind vorba de o fabrică de bere artizanală, aproape întregul proces de producție se desfășoară fără utilaje. Sticlele sunt spălate, umplute și etichetate manual, și fierberea berii este rezultatul direct al muncii manuale a meșterilor berari.

Secretul

Este simplu. Berile lor sunt speciale grație folosirii materiilor prime de calitate și expertizei acumulate.