02-neptanc

Spectacolele folclorice ale Zilelor Maghiare Timişorene

Vineri, pe 30 septembrie, pe scena în aer liber ridicată în Piaţa Victoriei vor evolua ansamblurile folclorice maghiare ce funcţionează în judeţ, precum şi cele invitate. Publicul amator de păstrarea tradiţiilor populare va putea din nou să se bucure de evoluţia dansatorilor populari adulţi, care vor prezenta câteva producţii din bogatul lor repertoriu. În cursul serii, începând cu ora 20,30 pe scenă vor urca trupele timişorene Bokréta şi Eszterlánc, ansamblul Butykos din Dumbrăviţa, trupele Csűrdöngölő şi Szederinda din Tormac, precum şi ansamblul Popular din Vitnyéd (Ungaria) şi grupul folcloric Csöbörcsök. Programul folcloric va fi urmat de o seară de dans popular, plină de vervă, în incinta

Tetrului Maghiar de Stat Csiky Gergely. Această manifestare se adresează atât dansatorilor ce doresc să înveţe dansuri noi, cât şi publicului amator de dans popular.

Sâmbătă, pe 1 octombrie şi dansatorii mai tineri din judeţ primesc posibilitatea de a se prezenta, ei vor urca pe scena în aer liber din Piaţa Victoriei de la ora 14. La acest spectacol vor evolua tinerii trupelor populare timişorene Eszterlánc şi Bokréta, precum şi ansamblul popular Rece-fice din Tormac.
Vă aşteptăm cu drag pe toţi!