01-Ujra-betoltjuk-a-teret-1

Vom umple piața din nou!

După succesul de anul trecut, Zilele Culturale Maghiare din Timișoara revin cu a doua ediție în Piața Operei, între 22 și 24 septembrie 2017.

Manifestările reprezintă un șir de evenimente comun al familiilor maghiare timișorene ce trăiesc aici sau în depărtare, al ONG-urilor, instituțiilor, oamenilor de afaceri, artiștilor maghiari. Pe parcursul celor trei zile îi așteptăm pe cei interesați cu un program extrem de diversificat: concerte de muzică ușoară și jazz, spectacole de teatru, muzică și dans popular, gastronomie, târg de meșteșuguri, activități pentru copii.

Vineri după-amiază la ora 17:30 deschidem șirul manifestărilor cu un serviciu religios ecumenic. Nici în acest an nu poate lipsi opereta, care a repurtat un real succes anul trecut, acum invităm pe toată lumea la spectacolul Swingoperett susținut de Teatrul de Operetă din Budapesta, în cadrul căruia vom putea asculta  printre altele piese de Pál Ábrahám, Imre Kálmán și Béla Zerkovitz, în adaptări swing. Seara se va încheia cu evoluția pe scena principală a ansamblurilor folclorice timișorene, urmată de dans popular în sala mare a teatrului maghiar.

Amatorilor de delicii culinare le oferim o alee gastronomică extinsă, și în acest an puteți degusta bucate deosebite, beri artizanale, pălincă de calitate, plăcinte, clătite, ștrudele.

01-Ujra-betoltjuk-a-teret-3

Sâmbătă dimineața, ritmul ediției din acest an a Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara va fi dat de ansamblul de toboșari Regélő Fehér Táltos. Scopul acestei asociații este întărirea identității maghiare, evocarea etosului maghiar strămoșesc, a valorilor sale intrinseci, aducerea acestora la suprafață și conștientizarea asupra acestor valori în rândul populației de etnie maghiară.

Nu am uitat nici de cei mai mici, și în acest an strada Delamarina va fi ocupată de copii. Tărâmul Copiilor îi așteaptă pe cei mici și pe cei mari doritori de joacă cu programe interesante, activități pentru mămici și prichindei, ludotecă în aer liber, jocuri tradiționale din lemn și iurtă.

Invitata nostră – cap de afiș sâmbătă seara este EDDA, una dintre cele mai renumite trupe rock din Ungaria, vom putea cânta împreună șlagărele lor binecunoscute în Piața Operei.

Teatrul și spectacolele de teatru aduc și în acest an un plus de culoare programului nostru: Sâmbătă seara va avea loc premiera spectacolului Teatrului Maghiar Csiky Gergely, iar duminică va putea fi vizionat spectacolul Re-generații Angster al Teatrului Előkép din Budapesta.  

Duminică seara accentul va cădea pe jazz. Cântăreața de jazz Rozina Pátkai și formația sa vor deschide programul pe scena mare, apoi va urma concertul îndrăgitului artist maghiar de origine sârbă, ZORÁN, distins cu premiile Kossuth și Liszt Ferenc.

Ne vom lua rămas bun de la cele trei zile de manifestări printr-un concert jazz și o petrecere retro la unul dintre locurile preferate ale tinerilor maghiari din Timișoara, Clubul Manufactura.

Se va desfășura din nou și tombola, unde cei norocoși vor putea câștiga premii de valoare: printre altele, două pachete de wellness pentru câte două persoane la hotelurile Aqua Superior, respectiv Corvin din Gyula.